Vilka är vi

Emma är en kulturälskande, kreativ och sportig kvinna med stort mat- och vinintresse. Hon tog sin examen vid humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. Jobbade några år som arkeolog, vidareutbildade sig och fortsatte karriären som utställningsproducent och projektledare. De senaste 14 åren har Emma varit verksam som utställnings- och publikchef på museer och kulturhus.

Intresset för mat och dryck växte allt mer och Emma började studera vid sidan av; Måltid- och dryckeskunskap på Grythyttans restauranghögskola, vinodling vid Göteborgs universitet, hantverksbageri samt ysteri och fördjupning i ostlagring på Eldrimners mathantverkscenter. Och så har hon varit volontär på olivgård i Italien och getgårdar i Frankrike och Lettland med osttillverkning. Lockelse till nya utmaningar och äventyr har alltid varit Emmas drivkraft och nu var det dags för nästa äventyr – att lämna institutionsvärlden och köra eget.

Annika är en livsnjutare som trivs bäst i naturen, bland vänner och med att ge guldkant på tillvaron. Hon är utbildad civilekonom och har arbetat i finans- och försäkringsvärlden under 10 år i olika roller, senast som gruppchef. Samtidigt har hon kappseglat på elitnivå i match racing och vidareutbildat sig inom konflikthantering, coaching och ledarskap. Även Annika har gått kurs i hantverksbageri på Eldrimner och så kan hon klä om en och annan möbel.

Att cykla, skida över fjäll på längdskidor eller svischa ner för sluttningarna med snowboard eller skidor är något vi båda gillar. Havet och segling är en del av DNAt från att långsamt glida fram mellan klipporna till att adrenalinstinna runda en boj, vi ingår i  kappseglingsteamet Mrs Freckles All Woman Team. Vi vandrar gärna på klipporna eller fjället och njuter av den vackra naturen och innehållet i den medhavda matsäcken. Att uppleva och upptäcka tycker vi är lustfyllt, energigivande och är för oss en viktig ingrediens i livet. Därför har vi tillsammans skapat Havings skafferi!

Porto en underbar social Barbet, en fransk vattenhund. 1 maj 2023 blir hon 1 år.