Aktiviteter

Välkomna till aktiviteter med Havings skafferi. Våra måltidsevent, går av stapeln i vårt grönskande orangeri  –  sommartid, men när mörkret och kylan gör sitt intåg flyttar vi inomhus. Vi erbjuder konceptet social dining. Små slutna sällskap där vi i lukullisk anda samlas kring mat, dryck och de givande samtalen. Vi är öppna hela året.

Boka in er på nedan event eller boka ert eget event (minst 4 personer), vi skräddarsyr gärna för er såväl privatpersoner som företag. Datum enligt önskemål eller förfrågan. Vi arrangerar också mindre konferenser med personlig touch i vår hemtrevliga miljö (max 12 personer). I Coronatider följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer.  

Vin- och ostprovning i vintertid
Kl 18:00 Pris från 650 kr/person
Kom till oss och inspireras! Vi provar fem ostar  med tillbehör och fyra viner som vi tycker passar utmärkt i vintertid.

Flärd och bubblor
kl. 19:00 Pris: från 895 kr/person
När hösten anländer firar vi det med lite extra flärd. Tillsammans provar vi tre mousserande viner. Fortsätter sedan kvällen med champagne i glaset, en bit mat och låter bubblorna ge samtalsämnena runt bordet.

Med guldblänk i glasen
Kl 19.00 Pris: från 595 kr/person
Madeira den grönskande ön mitt ute i Atlanten har mycket att erbjuda vad gäller ädla drycker och spännande historia. Följ med på ett ö-äventyr där vi tillsammans provar tre viner från Madeira kombinerat med petiscos (smårätter).

Västkustprovning – Havets skafferi med passande drycker!
Kl 19:00 Pris 595 kr
Vi smakar på gobitar från havet och till det provar vi portugisiska viner. Tre petiscos a la västkusten och tre olika viner (petiscos = tapas på portugisiska).

Botanisera bland portugisiska viner.
18:00 Pris från 495 kr
Välkommen på en härlig vinprovning. Portugal har en lång tradition som vinland, men inte så känt för oss i Sverige (än). Kanske hittar du en ny favorit? Vi provar 4 viner, doftar och pratar vin.

Olivoljeprovning 
Kl 15:00 Pris: 200 kr
Välkomna till olivoljeprovning där du får dofta, smaka och njuta av fyra olika sorters portugisiska olivoljor med tilltugg. Vi samlas i vårt luftiga orangeri för att ta del av berättelsen om olivträdet och tillverkningsprocessen. Det finns såklart även möjlighet att beställa in ett gott glas portugisiskt vin efteråt.

Inled kvällen med en smakbomb!
kl. 17:30 Pris 195 kr

Ett gott glas vin och en petiscos (portugisisk tapas) som vi avnjuter tillsammans under vinterhalvåret inomhus i vårt mysiga sällskapsrum under sommarhalvåret i orangeriet. Kvällens ämne: Skeppsbrott eller Dionysos. Välkommen till en avslappnad upptakt av kvällen.

MTB-tur med portugisisk smakbomb!
I samarbete med Outdoor West kör vi en MTB-tur som avslutas med en ”after bike” där vi tillsammans tar ett gott glas portugisiskt vin (alt öl) och en petiscos i vårt orangeri. Mountainbiketuren är på ca 2,5 timme (inkl rast) genom ett omväxlande landskap. MTB-åkare väljer grupp; nybörjare eller medelsvår, och återförenas efter cyklingen. Har du någonsin funderat på vad Lysekil och Portugal har gemensamt, så kan du få svaret här…
Mer information om cykelturen och bokning hittar ni på Outdoor West

Vi tar endast förbokningar. Varmt välkommen med din bokning!

Exklusivt, max 12 personer, först till kvarn (minimum 4 personer per event). I Coronatider följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vill du boka ett eget event hemma hos Havings skafferi i Lysekil eller att vi kommer till er så erbjuder vi följande för såväl privatpersoner som företag. Kom också gärna med egna önskemål så skräddarsyr vi event eller teambuilding för er.

  • Olivoljeprovning – avsmakning av 4 oljor, hantverksbakat bröd, en bit ost samt berättelsen om olivträdet och tillverkningsprocessen. Ett utmärkt event som kan inleda en fest eller middagsbjudning istället för en traditionell förrätt. Cirka 1 timme från 200 kr/person.
  • Tema Portugal – introduktion till Portugal som vinland. Vi provar fyra viner och efter provningen provar vi vinerna till 4 olika petiscos som lagats med inspiration från både det svenska och portugisiska köket. Cirka 3 timmar från 650 kr/person.
  • Kulturvandringar bland Bohusläns rosa granit som avslutas med avsmakningspicnic i vårt orangeri.
  • Möten/teambuilding för mindre arbetsgrupper där vi skräddarsyr utifrån era behov, men alltid återkopplar och avslutar tillsammans kring matbordet.
  • Ost & vinprovning 3 viner + 3 ostar. Cirka 1,5 timme från 495 kr/person.
  • Vinprovningar på olika teman.
  • Bohuslänsproving – vin och havets läckerheter. Vi provar viner och ser vilka viner som bäst matchar havets läckerheter, och ni får med er lite bohuslänsk historia och matnyttigt om havets resurser. Fyra viner och fyra smårätter. Cirka 3 timmar från 650 kr/person.

Min 4 person max 12.