Aktiviteter

Välkomna till aktiviteter med Havings skafferi. Våra måltidsevent, går av stapeln i vårt grönskande orangeri under  sommarhalvåret, men när mörkret och kylan gör sitt intåg flyttar vi inomhus. Vi erbjuder konceptet social dining. Små slutna sällskap där vi i lukullisk anda samlas kring mat, dryck och de givande samtalen (se datum nedan) Är ni ett privat sällskap är ni alltid välkomna att boka ett eget event och datum för det. Vi har satt samman nya spännande koncept och vi ser fram emot att åter igen välkomna er! 

Vi är öppna hela året runt. Boka in er på nedan event eller boka ert eget event (minst 4 personer), vi skräddarsyr gärna för er såväl privatpersoner som företag. Datum enligt önskemål eller förfrågan. Vi arrangerar också mindre konferenser med personlig touch i vår hemtrevliga miljö (max 12 personer). I Coronatider följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Västkustprovning – Havets skafferi med passande drycker!
Pris: från 625 kr/person
Vi smakar på gobitar från havet och till det provar vi portugisiska viner. Tre petiscos à la västkusten och tre olika viner. Du får en kväll med ny kunskap, spännande viner, middag i form av tre smårätter i en unik miljö.
Social dining kl 19.00
Juli 7, 16, 21
Augusti 6, 18

Sommardrömmar i orangeriet
Pris: från 595 kr/person
De ljusa sommarkvällarna är här, knopparna börjar brista ut i full prakt, primörerna skördas, då är det dags att hälsa sommaren välkommen med rosa skimmer och fräscha smaker. Tillsammans provar vi tre läskande viner och tre smårätter och lär oss mer om vad vi dricker och om kryddornas historia. Varför är vinet rosa och varför bör du binda dig en persiljekrans? Önskar du köpa ett glas vin av din nyfunna favorit bland det provade vinerna så är vår vinkyl fylld med härliga buteljer.
Social dining kl. 19.00
Juli 11, 15, 22, 28
Augusti 7, 12 19

Champagnelunch hos Havings skafferi
Pris: från 395 kr/person
Vi dukar fram en somrig lunch med primörer och smak av havet i orangeriet. Till det ett glas champagne som vi avnjuter tillsammans. Under lunchen får du ta del av champagnens historia.
Social dining kl 13.30
Juli 4, 6, 14, 24
Augusti 8, 15

Botanisera bland portugisiska viner
Pris: från 495 kr/person – inkl. middag från 695 kr/person
Välkommen på en härlig vinprovning. Portugal har en lång tradition som vinland, men inte så känt för oss i Sverige (än). Kanske hittar du en ny favorit? Vi provar 4 viner, doftar och pratar vin.
Vinprovning kl. 18.00
Juli 9, 31
Augusti 3
Vinprovning inkl. middag
Juli 17
Augusti 13, 27
September 14, 21

Olivoljeprovning 
Pris: 200 kr/person
Välkomna till olivoljeprovning där du får dofta, smaka och njuta av fyra olika sorters portugisiska olivoljor med tilltugg. Vi samlas i vårt luftiga orangeri för att ta del av berättelsen om olivträdet och tillverkningsprocessen. Det finns såklart även möjlighet att beställa in ett gott glas portugisiskt vin efteråt.
Kl. 11.00 & 15.00
Juli 2, 21
Augusti 4, 9

Kejsarhummerns lov
Pris: från 650 kr/person
Den rosa delikatessen, lillasyster till hummern som smakar allra bäst i Bohuslän. Vi hämtar våra burfångade havskräftor direkt från fiskebåten i grannviken. Tillsammans i vårt orangeri njuter vi kräftorna i olika anrättningar och berättar om havskräftans liv och kulturhistoria. Vi har också plockat fram passande, spännande viner som kan förhöja smakupplevelserna ytterligare, vilket du kan köpa till på plats.
Social dining kl 18.00
Augusti 28
September 4

MTB-tur med portugisisk smakbomb!
I samarbete med Outdoor West kör vi en MTB-tur som avslutas med en ”after bike” där vi tillsammans tar ett gott glas portugisiskt vin (alt öl) och en petiscos i vårt orangeri. Mountainbiketuren är på ca 2,5 timme (inkl rast) genom ett omväxlande landskap. MTB-åkare väljer grupp; nybörjare eller medelsvår, och återförenas efter cyklingen. Har du någonsin funderat på vad Lysekil och Portugal har gemensamt, så kan du få svaret här…
Mer information om cykelturen och bokning hittar ni på Outdoor West

Vi tar endast förbokningar. Varmt välkommen med din bokning!

Exklusivt, max 12 personer, först till kvarn (minimum 4 personer per event). I Coronatider följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vill du boka ett eget event hemma hos Havings skafferi i Lysekil eller att vi kommer till er så erbjuder vi följande för såväl privatpersoner som företag. Kom också gärna med egna önskemål så skräddarsyr vi event eller teambuilding för er.

  • Ost & vinprovning 3 viner + 4 ostar. Cirka 2 timmar.
  • Med guldblänk i glasen. Madeira den grönskande ön mitt ute i Atlanten har mycket att erbjuda vad gäller ädla drycker och spännande historia. Följ med på ett ö-äventyr där vi tillsammans provar tre viner från Madeira kombinerat med petiscos (smårätter) som blir en härlig middag eller en lång lunch.
  • Tema Portugal – introduktion till Portugal som vinland. Vi provar fyra viner och efter provningen provar vi vinerna till 4 olika petiscos som lagats med inspiration från både det svenska och portugisiska köket. Cirka 3 timmar.
  • Vinprovningar på olika teman.
  • Bohuslänsproving – vin och havets läckerheter. Vi provar viner och ser vilka viner som bäst matchar havets läckerheter, och ni får med er lite bohuslänsk historia och matnyttigt om havets resurser. Fyra viner och fyra smårätter. Cirka 3 timmar.
  • Möten/teambuilding för mindre arbetsgrupper där vi skräddarsyr utifrån era behov, men alltid återkopplar och avslutar tillsammans kring matbordet.
  • Kulturvandringar bland Bohusläns rosa granit som avslutas med avsmakningspicnic i vårt orangeri.

Min 4 person max 12.