Aktiviteter

Välkomna till aktiviteter med Havings skafferi. Alla våra måltidsevent, under sommaren, går av stapeln i vårt grönskande orangeri – en oas mitt i Lysekil! Vi erbjuder konceptet social dining. Små sällskap där vi i lukullisk anda samlas kring mat, dryck och de givande samtalen.

Boka in er på nedan event eller boka ert eget event, vi skräddarsyr gärna för er.

20 juli, 24 juli, 14 augusti
Inled kvällen med en smakbomb!
kl. 17:30 Pris 195 kr
Ett gott glas vin och en petiscos (portugisisk tapas) som vi avnjuter tillsammans i orangeriet eller i trädgården beroende på väder. Kvällens ämne: Skeppsbrott
Välkommen till en avslappnad upptakt av kvällen.

Onsdagar juli & augusti
MTB-tur med portugisisk smakbomb!
I samarbete med Outdoor West kör vi en MTB-tur som avslutas med en ”after bike” där vi tillsammans tar ett gott glas portugisiskt vin (alt öl) och en petiscos i vårt orangeri. Mountainbiketuren är på ca 2,5 timme (inkl rast) genom ett omväxlande landskap. MTB-åkare väljer grupp; nybörjare eller medelsvår, och återförenas efter cyklingen. Har du någonsin funderat på vad Lysekil och Portugal har gemensamt, så kan du få svaret här…
Mer information om cykelturen och bokning hittar ni på  Outdoor West

16 juli, 6 augusti
Sommarlunch hos Havings skafferi – Lovsång till sillsläktet
Kl 13:00-15:00 Pris 595 kr
Ta chansen, smit hemifrån och ät sommarlunchen i Havings skafferis orangeri – en oas mitt i vackra Bohuslän! Tillsammans intar vi en lunch med portugisisk twist där vi äter och pratar sillsläktet. Ett välkomponerat glas vin eller öl ingår.

12 juli, 18 juli, 21 juli, 23 juli, 26 juli, 2 augusti, 5 augusti, 12 augusti
Olivoljeprovning
Kl 15:00 Pris 200 kr
Välkomna till olivoljeprovning där du får dofta, smaka och njuta av fyra olika sorters portugisiska olivoljor med tilltugg.  Vi samlas i vårt luftiga orangeri för att ta del av berättelsen om olivträdet och tillverkningsprocessen.  Det finns såklart även möjlighet att beställa in ett gott glas portugisiskt vin efteråt.

28 juli, 1 augusti, 13 augusti, 15 augusti
Avsmakningspicknic med Madeira i glaset

Kl 14:00 Pris 495 Kr
I vårt grönskande orangeri samlas vi för att njuta mat, dryck och sällskap samt få ta del av berättelser om kultur och vad vi äter och dricker.

17 juli, 30 juli, 7 augusti, 8 augusti
Västkustprovning – Havets skafferi med passande drycker!
Kl 19:00 Pris 595 kr
Vi smakar på gobitar från havet och till det provar vi portugisiska viner. Tre petiscos a la västkusten och tre olika viner (petiscos = tapas på portugisiska).

18 juli, 25 juli, 31 juli, 11 augusti
Botanisera bland portugisiska viner.

20:00 Pris 495 kr 
Välkommen på en härlig vinprovning i vårt orangeri – en oas mitt i Lysekil. Portugal har en lång tradition som vinland, men inte så känt för oss i Sverige (än). Kanske hittar du en ny favorit? Vi provar 4 viner, doftar, och pratar vin. 

14 juli, 19 juli
Champagnelunch hos Havings skafferi.
Kl 13:00, pris 395 kr.
Vi dukar fram en somrig lunch med primörer och smak av havet i orangeriet. Till det ett glas champagne och som avnjuter tillsammans.

Vi tar endast förbokningar. Varmt välkommen med din bokning!

Exklusivt, max 12 personer, först till kvarn (minimum 4 personer per event).
På grund av Corona pandemin planerar vi att genomföra alla event uti i vårt orangeriet med max 8 personer, säkerheten kommer i första hand. 

Vill du boka ett eget event hemma hos Havings skafferi i Lysekil eller att vi kommer till er så erbjuder vi följande för såväl privatpersoner som företag. Kom också gärna med egna önskemål så skräddarsyr vi event eller teambuilding för er.

  • Olivoljeprovning – avsmakning av 4 oljor, hantverksbakat bröd, en bit ost samt berättelsen om olivträdet och tillverkningsprocessen. Ett utmärkt event som kan inleda en fest eller middagsbjudning istället för en traditionell förrätt. Cirka 1 timme från 200 kr/person.
  • Tema Portugal – introduktion till Portugal som vinland. Vi provar fyra viner och efter provningen provar vi vinerna till 4 olika petiscos som lagats med inspiration från både det svenska och portugisiska köket. Cirka 3 timmar från 650 kr/person.
  • Kulturvandringar bland Bohusläns rosa granit som avslutas med avsmakningspicnic i vårt orangeri.
  • Möten/teambuilding för mindre arbetsgrupper där vi skräddarsyr utifrån era behov, men alltid återkopplar och avslutar tillsammans kring matbordet.
  • Ost & vinprovning 3 viner + 3 ostar. Cirka 1,5 timme från 450 kr/person.
  • Vinprovning på olika teman ingår 5 viner, 2 petiscos, provningsprotokoll och ett häfte med fakta. Cirka 2 timmar från 575 kr/person.
  • Bohuslänsproving – vin och havets läckerheter. Vi provar viner och ser vilka viner som bäst matchar havets läckerheter, och ni får med er lite bohuslänsk historia och matnyttigt om havets resurser. Fyra viner och fyra smårätter. Cirka 3 timmar från 650 kr/person.

Min 4 person max 12.