Aktiviteter

Nu är det dax för Julkryddigt hos Havings skafferi – ett alternativt julbord! Hela december tar vi emot bokningar.

Välkomna till aktiviteter med Havings skafferi. Våra måltidsevent, går av stapeln i vårt grönskande orangeri under  sommarhalvåret, men när mörkret och kylan gör sitt intåg flyttar vi inomhus. Vi erbjuder konceptet social dining. Små slutna sällskap där vi i lukullisk anda samlas kring mat, dryck och de givande samtalen (se datum nedan). Är ni ett privat sällskap kan ni boka ett eget event och datum för det. Vi har satt samman nya spännande vinterkoncept och ser fram emot att välkomna er in i värmen! 

Vi är öppna hela året runt. Boka in er på nedan event eller boka ert eget event (minst 4 personer), vi skräddarsyr gärna för er såväl privatpersoner som företag. Datum enligt önskemål eller förfrågan. I Coronatider följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Julkryddigt hos Havings skafferi – ett event med julstämning
Pris: från 695 kr/person
Ett skepp kommer lastat med julens kryddor. Doften är ljuvlig och leder oss in på kvällens ämne – kryddor i juletid. Vi inleder kvällens event med glögg i orangeriet i sällskap av kaminens milda sken. Därefter går vi in i värmen och slår oss ner runt bordet där vi fortsätter kryddvandringen. Du serveras en julmiddag i Havings skafferis tappning bestående av flera rätter med lokala råvaror från hav och land. Dryck köper du till på plats och du kan välja på någon av våra komponerade drycker eller ett dryckespaket. Vi tar emot bokningar för företagsgrupper och privata sällskap (max 10 personer) hela december. Vi erbjuder även några datum med social dining.
Social dining kl. 18.00
December 5, 11, 14

Flärd och bubblor
Pris: från 795 kr/person
När mörkret anländer lyser vi upp tillvaron med lite extra flärd. Läppjande på ett glas mousserande slår vi oss ner i sällskapsrummet där vi vänder blickarna mot ”det glada 1920-talet”.  Tidens tand speglas i modet, musiken och konsten. Kvinnorna får rösträtt och klädseln blir friare. Jazzen blir tidens musik och Charleston blir modedansen. Till toner av jazz går vi sedan in i matsalen där vi provar två mousserande och pratar bubblor. Därefter fortsätter kvällen med champagne i glaset, en bit mat och vi låter bubblorna ge samtalsämnena runt bordet.
Social dining kl 18.30
November 27 
December 3, 10

Botanisera bland portugisiska viner
Pris: från 495 kr/person – inkl. middag från 695 kr/person
Välkommen på en härlig vinprovning. Portugal har en lång tradition som vinland, men inte så känt för oss i Sverige (än). Kanske hittar du en ny favorit? Vi provar 4 viner, doftar och pratar vin.
Vinprovning kl. 18.00

Exklusivt, max 10 personer, först till kvarn (minimum 4 personer per event). I Coronatider följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vill du boka ett eget event hemma hos Havings skafferi i Lysekil eller att vi kommer till er så erbjuder vi följande för såväl privatpersoner som företag. Kom också gärna med egna önskemål så skräddarsyr vi event eller teambuilding för er.

  • Ost & vinprovning 3 viner + 4 ostar. Cirka 2 timmar.
  • Med guldblänk i glasen. Madeira den grönskande ön mitt ute i Atlanten har mycket att erbjuda vad gäller ädla drycker och spännande historia. Följ med på ett ö-äventyr där vi tillsammans provar tre viner från Madeira kombinerat med petiscos (smårätter) som blir en härlig middag eller en lång lunch.
  • Tema Portugal – introduktion till Portugal som vinland. Vi provar fyra viner och efter provningen provar vi vinerna till 4 olika petiscos som lagats med inspiration från både det svenska och portugisiska köket. Cirka 3 timmar.
  • Vinprovningar på olika teman.
  • Bohuslänsproving – vin och havets läckerheter. Vi provar viner och ser vilka viner som bäst matchar havets läckerheter, och ni får med er lite bohuslänsk historia och matnyttigt om havets resurser. Fyra viner och fyra smårätter. Cirka 3 timmar.
  • Möten/teambuilding för mindre arbetsgrupper där vi skräddarsyr utifrån era behov, men alltid återkopplar och avslutar tillsammans kring matbordet.
  • Kulturvandringar bland Bohusläns rosa granit som avslutas med avsmakningspicnic i vårt orangeri.

Min 4 person max 10.