Aktiviteter

Välkomna till aktiviteter med Havings skafferi. Alla våra måltidsevent, går av stapeln i vårt grönskande orangeri så länge vädret tillåter – en oas mitt i Lysekil! När hösten nalkas flyttar vi in. Vi erbjuder konceptet social dining. Små sällskap där vi i lukullisk anda samlas kring mat, dryck och de givande samtalen. Vi är öppna hela året.

Boka in er på nedan event eller boka ert eget event (minst 4 personer), vi skräddarsyr gärna för er såväl privatpersoner som företag. Vi arrangerar också mindre konferenser med personlig touch i vår hemtrevliga miljö (max 12 personer).

23 oktober, 7 november
Flärd och bubblor
kl. 19:00 Pris från 895 kr/person
När hösten anländer firar vi det med lite extra flärd. Tillsammans provar vi tre mousserande viner. Fortsätter sedan kvällen med champagne i glaset, en bit mat och låter bubblorna ge samtalsämnena runt bordet.

4, 25 oktober
Olivoljeprovning
Kl 15:00 Pris 200 kr
Välkomna till olivoljeprovning där du får dofta, smaka och njuta av fyra olika sorters portugisiska olivoljor med tilltugg. Vi samlas i vårt luftiga orangeri för att ta del av berättelsen om olivträdet och tillverkningsprocessen. Det finns såklart även möjlighet att beställa in ett gott glas portugisiskt vin efteråt.

11, 13 september, 24 oktober
Med guldblänk i glasen

Pris: från 595 kr/person
Madeira den grönskande ön mitt ute i Atlanten har mycket att erbjuda vad gäller ädla drycker och spännande historia. Följ med på ett ö-äventyr där vi tillsammans provar tre viner från Madeira kombinerat med petiscos (smårätter).

26 september, 2, 30 oktober
Västkustprovning – Havets skafferi med passande drycker!
Kl 19:00 Pris 595 kr
Vi smakar på gobitar från havet och till det provar vi portugisiska viner. Tre petiscos a la västkusten och tre olika viner (petiscos = tapas på portugisiska).

1, 3, 29 oktober
Botanisera bland portugisiska viner.
18:00 Pris från 495 kr
Välkommen på en härlig vinprovning i vårt orangeri – en oas mitt i Lysekil. Portugal har en lång tradition som vinland, men inte så känt för oss i Sverige (än). Kanske hittar du en ny favorit? Vi provar 4 viner, doftar och pratar vin.

Hela hösten, skicka en förfrågan på datum
Inled kvällen med en smakbomb!
kl. 17:30 Pris 195 kr

Ett gott glas vin och en petiscos (portugisisk tapas) som vi avnjuter tillsammans i orangeriet eller i trädgården beroende på väder. Kvällens ämne: Skeppsbrott
Välkommen till en avslappnad upptakt av kvällen.

Hela hösten vid förfrågan.
MTB-tur med portugisisk smakbomb!
I samarbete med Outdoor West kör vi en MTB-tur som avslutas med en ”after bike” där vi tillsammans tar ett gott glas portugisiskt vin (alt öl) och en petiscos i vårt orangeri. Mountainbiketuren är på ca 2,5 timme (inkl rast) genom ett omväxlande landskap. MTB-åkare väljer grupp; nybörjare eller medelsvår, och återförenas efter cyklingen. Har du någonsin funderat på vad Lysekil och Portugal har gemensamt, så kan du få svaret här…
Mer information om cykelturen och bokning hittar ni på Outdoor West

Vi tar endast förbokningar. Varmt välkommen med din bokning!

Exklusivt, max 12 personer, först till kvarn (minimum 4 personer per event).

Vill du boka ett eget event hemma hos Havings skafferi i Lysekil eller att vi kommer till er så erbjuder vi följande för såväl privatpersoner som företag. Kom också gärna med egna önskemål så skräddarsyr vi event eller teambuilding för er.

  • Olivoljeprovning – avsmakning av 4 oljor, hantverksbakat bröd, en bit ost samt berättelsen om olivträdet och tillverkningsprocessen. Ett utmärkt event som kan inleda en fest eller middagsbjudning istället för en traditionell förrätt. Cirka 1 timme från 200 kr/person.
  • Tema Portugal – introduktion till Portugal som vinland. Vi provar fyra viner och efter provningen provar vi vinerna till 4 olika petiscos som lagats med inspiration från både det svenska och portugisiska köket. Cirka 3 timmar från 650 kr/person.
  • Kulturvandringar bland Bohusläns rosa granit som avslutas med avsmakningspicnic i vårt orangeri.
  • Möten/teambuilding för mindre arbetsgrupper där vi skräddarsyr utifrån era behov, men alltid återkopplar och avslutar tillsammans kring matbordet.
  • Ost & vinprovning 3 viner + 3 ostar. Cirka 1,5 timme från 495 kr/person.
  • Vinprovningar på olika teman.
  • Bohuslänsproving – vin och havets läckerheter. Vi provar viner och ser vilka viner som bäst matchar havets läckerheter, och ni får med er lite bohuslänsk historia och matnyttigt om havets resurser. Fyra viner och fyra smårätter. Cirka 3 timmar från 650 kr/person.

Min 4 person max 12.