Aktiviteter

Välkomna till aktiviteter med Havings skafferi. Våra måltidsevent, går av stapeln i vårt grönskande orangeri under  sommarhalvåret, men när mörkret och kylan gör sitt intåg flyttar vi inomhus. Vi erbjuder konceptet social dining. Små slutna sällskap där vi i lukullisk anda samlas kring mat, dryck och de givande samtalen ( se tema & datum nedan ). Är ni ett privat sällskap kan ni boka ett eget event och datum för det.  

Boka in er på nedan event eller boka ert eget privata event (minst 4 personer), vi skräddarsyr gärna för er såväl privatpersoner som företag. Datum enligt önskemål eller förfrågan. Vi är öppna hela året runt.

Humlor, timjan och tång
Pris från 695 kr/person
Till humlornas surrande symfoni och med lungorna fyllda av Bohuslänsk havsluft är ni välkomna in i vårt orangeri för kvällens event. Vi går på upptäcktsfärd bland vinrankor, humlor och bin. Utan humlor inget, vin, inga tomater, inga bär… Vi börjar färden med ett glas vin och lär känna humlan och vinet lite bättre. Därefter intar vi en måltid bestående av tre rätter med smaker från havet och köksträdgården.
Ett välkomponerat vinpaket går att köpa till eller enstaka glas vin.
Social dining kl 19.00
Juni 4
Juli 2, 9, 23, 28, 30
Augusti 13

Sommardrömmar i orangeriet
Pris: från 625 kr/person
De ljusa sommarkvällarna är här, knopparna börjar brista ut i full prakt, primörerna skördas, då är det dags att hälsa sommaren välkommen med rosa skimmer och fräscha smaker. Tillsammans provar vi tre läskande viner och tre smårätter och lär oss mer om vad vi dricker och om kryddornas kulturhistoria. Varför är vinet rosa och varför bör du binda dig en persiljekrans? Önskar du köpa ett glas vin av din nyfunna favorit bland det provade vinerna så är vår vinkyl fylld med härliga buteljer.
Social dining kl 19.00
Maj 28 (obs kl 17.30)
Juni 5, 29
Juli 14, 21, 26
Augusti 3

Västkustprovning – Havets skafferi med passande drycker!
Pris: från 645 kr/person
Vi smakar på gobitar från havet och till det provar vi portugisiska viner. Tre petiscos à la västkusten och tre olika viner. Du får en kväll med ny kunskap, spännande viner, middag i form av tre smårätter i en unik miljö.
Social dining kl 19.00
Juni 18
Juli 16
Augusti 6, 10
September 10

Champagnelunch hos Havings skafferi
Pris: 395 kr/person.
Vi dukar fram en somrig lunch med primörer och smak av havet i orangeriet. Till det ett glas champagne som vi avnjuter tillsammans. Under lunchen får du ta del av champagnens historia.
Social dining kl 13.30
Maj 14, 21
Juni 23
Juli 24
Augusti 2
September 4

Botanisera bland portugisiska viner
Pris: från 495 kr/person – inkl. middag från 695 kr/person
Välkommen på en härlig vinprovning. Vi går på upptäcktsfärd bland Gouveio, Alvarinho, Rabigato, Touriga nacional… en smakresa bland Portugals druvsorter. Portugal har en lång tradition som vinland, men inte så känt för oss i Sverige (än). Kanske hittar du en ny favorit? Vi provar 4 viner, doftar och pratar vin.
Vinprovning inkl middag kl 18
Maj 20, 26
Juni 17
Juli 8, 12, 20, 27, 29
Augusti 4, 12, 27
September 9

Vill du boka ett eget event hemma hos Havings skafferi i Lysekil eller att vi kommer till er så erbjuder vi följande för såväl privatpersoner som företag. Kom också gärna med egna önskemål så skräddarsyr vi event eller teambuilding för er.

  • Med guldblänk i glasen. Madeira den grönskande ön mitt ute i Atlanten har mycket att erbjuda vad gäller ädla drycker och spännande historia. Följ med på ett ö-äventyr där vi tillsammans provar tre viner från Madeira kombinerat med petiscos (smårätter) som blir en härlig middag eller en lång lunch.
  • Tema Portugal – introduktion till Portugal som vinland. Vi provar fyra viner och efter provningen provar vi vinerna till 4 olika petiscos som lagats med inspiration från både det svenska och portugisiska köket. Cirka 3 timmar.
  • Vinprovningar på olika teman.
  • Bohuslänsproving – vin och havets läckerheter. Vi provar viner och ser vilka viner som bäst matchar havets läckerheter, och ni får med er lite bohuslänsk historia och matnyttigt om havets resurser. Fyra viner och fyra smårätter. Cirka 3 timmar.
  • Ost & vinprovning 3 viner + 4 ostar. Cirka 2 timmar.
  • Möten/teambuilding för mindre arbetsgrupper där vi skräddarsyr utifrån era behov, men alltid återkopplar och avslutar tillsammans kring matbordet.

Min 4 person max 10.